Back

Τα προβλήματα λύνονται με πράξεις

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί πλέον στις ακτές λόγω της ποσότητας των σκουπιδιών που αντικρίζει όποιος τις επισκεφθεί, η ομάδα της e-Noesis  αποφάσισε να δράσει και σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου να διοργανώσει μια περιβαλλοντική κίνηση, καθαρίζοντας ένα μέρος της παραλίας στην περιοχή του Βαρικού Πιερίας.

Με την ενέργεια αυτή και σε συνεργασία με την HELMEPA στα πλαίσια του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών θα συμβάλουμε στην επιστημονική μελέτη του προβλήματος καταγράφοντας τα απορρίμματα που θα συλλέξουμε προσφέροντας έτσι πολύτιμα στοιχεία για τις ποσότητες, τα είδη και την προέλευσή τους. Τα στοιχεία αυτά επεξεργάζονται από τη HELMEPA και προωθούνται στους αρμόδιους διεθνείς φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση.

Στόχος ομάδας

 

Καθηγητές και μαθητές της e-Noesis μέσα από αυτή την πράξη καλής θελήσεως, έχουν σκοπό να αναδείξουν, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί μέσα από ομαδική εργασία, τις αξίες του εθελοντισμού. Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους μας πως η περιβαλλοντική συνείδηση οφείλει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας του καθενός μας, πόσο μάλλον να καλλιεργείται από πολύ μικρή ηλικία.

“Τα προβλήματα λύνονται με πράξεις” είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της δράσης.

Η δράση είναι ανοιχτή και μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να συμμετάσχει.

Αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο μας, μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στην προστασία του περιβάλλοντος και των παράκτιων περιοχών. Χρειαζόμαστε μόνο την καλή σας διάθεση και το ομαδικό σας πνεύμα! Παρακάτω υπάρχουν πληροφορίες, προκειμένου να μπείτε στην ομάδα μας και να βοηθήσετε στην βελτίωση του τόπου μας σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

Η σημασία της ενεργοποίησης όλων μας

 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε την μεγάλη σημασία της κίνησης αυτής. Η Μεσόγειος και οι ακτές της φιλοξενούν μοναδικά οικοσυστήματα, φυτά και ζώα, για τα οποία η ρύπανση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές. Σε περιόδους κακών καιρικών συνθηκών είναι πολύ εύκολο τα απορρίμματα που βρίσκονται στις ακτές να μεταφερθούν μέσα στη θάλασσα και να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή σε θαλάσσια ζώα τα οποία τις περισσότερες φορές μπερδεύουν τα σκουπίδια με την τροφή τους (κυρίως τα πλαστικά).

Είναι λοιπόν απαραίτητο να γίνει κατανοητό από μικρούς και μεγάλους, ότι οι πράξεις μας απέναντι στο περιβάλλον μπορεί να έχουν πολύ πιο αρνητικές συνέπειες από όσο φανταζόμαστε. Στόχος της ομάδας είναι, αφενός να κάνει αυτό που μπορεί για να αποτρέψει σε όποιο βαθμό γίνεται την περιβαλλοντική καταστροφή και κατ’ επέκταση το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, και αφετέρου να εγείρει στους νέους την αγάπη για το περιβάλλον και να τους παρακινήσει να εντάξουν τον εθελοντισμό στη ζωή τους.

Πληροφορίες για την συμμετοχή.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 πμ είναι η συνάντηση μπροστά στην εκκλησία της Θείας Αναλήψεως κάτω από τα γραφεία της e noesis , όπου θα υπάρχουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους εθελοντές στην παραλία και θα τους γυρίσουν πίσω.

 

Η δράση θα διαρκέσει 2-3 ώρες και θα παρέχουμε στους εθελοντές :

Νερό – Γάντια – Σακούλες σκουπιδιών – Δελτίο καταγραφής απορριμάτων

 

Για μεγαλύτερη ασφάλεια προτείνουμε να έχετε μαζί σας

Αθλητικά παπούτσια  – Αντηλιακό – Καπέλο

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για τα παιδιά κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν στην δράση και δεν θα συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να προσκομίσουν την παρακάτω Υπεύθυνη Δήλωση.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-e-Noesis

Για πληροφορίες  [email protected] και 23510 46326

Floating Review Template3
4.9/5