Back

5 Λόγοι για να στραφείς στην online εκπαίδευση αν είσαι κάτοικος νησιού

5 Λόγοι για να στραφείς στην online εκπαίδευση αν είσαι κάτοικος νησιού

Θεόδωρος Μερτσανίδης

Επίλεξε την online εκπαίδευση με την στήριξη της e-Noesis!

Δοκίμασε δωρεάν

Ήλιος, Θάλασσες, παραλίες..

Όταν αναφερόμαστε στα νησιά, το μυαλό μας πηγαίνει σε ‘’εξωτικές καταστάσεις’’ χαλάρωσης και σε ένα κλίμα διακοπών.

 

Τα νησιά της Ελλάδας αποτελούν κύρια πηγή τουριστικών προορισμών, από τη στιγμή που είναι μια χώρα που βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στον τουρισμό,

 

Τι γίνεται όμως με τους μόνιμους κατοίκους των νησιών;

 

Είναι πολύ πιθανόν να είναι προνομιούχοι στον επαγγελματικό τομέα ασχολούμενοι με τον τομέα του εποχιακού τουρισμού.

 

Ωστόσο οι συνθήκες δεν είναι πάντα ευνοϊκές καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πολλοί κάτοικοι νησιών στερούνται υπηρεσίες που φαντάζουν εύκολα προσβάσιμες για άλλες περιοχές, όπως η ιατρική περίθαλψη, η μετακίνηση και οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

 

Τι συμβαίνει όμως με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση;

 

Διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια ένα παιδί που κατοικεί σε νησί για να προετοιμαστεί για τις πανελλήνιες εξετάσεις ;

 

Από την εμπειρία και την συνεργασία μας με παιδιά που κατοικούν σε νησιά, η απάντηση είναι ‘’ όχι πάντα’’.

Οι λόγοι ποικίλουν.

 

Το σίγουρο όμως είναι ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της εκπαίδευσης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά αυτούς τους μαθητές που στερούνται βασικές υπηρεσίες εκπαίδευσης.

 

Με αυτό το άρθρο παραθέτουμε ορισμένους λόγους για να στραφείς στην on-line εκπαίδευση, αν είσαι κάτοικος νησιού και αντιμετωπίζεις δυσκολίες.

#1 Για να έχεις επιλογές καθηγητών

Μια ‘’πικρή’’ αλήθεια έιναι ότι τα σχολεία στα περισσότερα νησιά αντιμετωπίζουν προβλήματα ώς προς την στελέχωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Μπορεί ένα σχολείο να στερείται τις υπηρεσίες ορισμένων ειδικοτήτων από την αρχή της σχολικής  χρονιάς έως Δεκέμβριο, ενδεχομένως και για μεγαλύτερο διάστημα.

 

Σε τέτοιες καταστάσεις, τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι ότι δεν δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να ολοκληρώσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών την ύλη.

 

Πολλές φορές μπορεί να μην την ολοκληρώσουν καν ή να μην προλάβουν να προβούν σε επανάληψη αυτής.

 

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι εξετάσεις διαγωνισμού.

Αυτό σημαίνει ότι για την είσοδο στις σχολές απαιτείται να γράψεις καλύτερα απ’ όσο έχουν γράψει οι υπόλοιποι που τις διεκδικούν.

 

Όταν λοιπόν ένας μαθητής που θα διαγωνιστεί στις πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινήσει την προετοιμασία του σε κάποιο εξεταζόμενο μάθημα τον Δεκέμβριο, πώς είναι δυνατόν να καλύψει την ύλη και να είναι ανταγωνιστικός;

 

Ίσως σκεφτείς πως οι περισσότεροι μαθητές δεν στηρίζουν την προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις στο σχολείο. Συνήθως πηγαίνουν σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ή προετοιμάζονται με ιδιαίτερα μαθήματα.

 

Ωστόσο, οι επιλογές των κατοίκων που ζουν σε νησιά δεν ποικίλουν. Σε πολλά νησιά δεν υπάρχουν φροντιστήρια  και οι πιθανότητες εύρεσης καθηγητών εκτός σχολείου είναι ελάχιστες.

Η Online εκπαίδευση αποτελεί ιδανική επιλογή

 

Η online εκπαίδευση είναι ικανή να λύσει τα χέρια αυτών των μαθητών και να τους βοηθήσει να είναι εξίσου ανταγωνιστικοί στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

 

Έξαλλου,  το on-line φροντιστήριο είναι ένα project που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια ακόμα και στην Ελλάδα, πολύ πριν την πανδημία του κορωναίου.

 

Απλά προσοχή, μην πέσεις στην παγίδα!

 

Πολλά φροντιστήρια πλέον δραστηριοποιούνται διαδικτυακά λόγω της αναγκαιότητας των καιρών, μη έχοντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία και παράγοντας μη αξιόπιστες υπηρεσίες.

 

Κάνε λοιπόν την έρευνά σου και επέλεξε έναν οργανισμό καταξιωμένο στο χώρο.

#2 Εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων

Ας ξεκινήσουμε με το δεδομένο ότι δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν σε φροντιστηριακά μαθήματα.

 

Αν είσαι από τους προνομιούχους, εξέτασε σοβαρά τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε online φροντιστηριακά μαθήματα. Σίγουρα θα είναι πιο οικονομικά σε σύγκριση με ιδιαίτερα μαθήματα, κυρίως όταν πρόκειται για μαθήματα σε νησιά.

 

Όταν σε μια αγορά είναι σπάνιο ένα προϊόν, ανεβαίνει η τιμή του.

Είναι λογικό να συμβαίνει κάτι ανάλογο με τους καθηγητές που παρέχουν ιδιαίτερα μαθήματα στα νησιά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πληθώρα επιλογών.

 

Συγκριτικά με τα κλασικά φροντιστήρια και με δεδομένο ότι υπάρχουν στο νησί, το πλεονέκτημα είναι η εξοικονόμηση του χρόνου. Πλεονέκτημα ανεκτίμητης αξίας, πόσο μάλλον για τους μαθητές της Γ’ λυκείου.

#3 Γιατί η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί το μέλλον της εκπαίδευσης

 

O όρος «εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση» περιγράφει κάθε εκπαίδευση που πραγματοποιείται χωρίς να είναι οι μαθητές φυσικά παρόντες στο μάθημα.

 

Την τελευταία δεκαετία η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω του διαδικτύου και περιλαμβάνει ένα τεράστιο φάσμα συστημάτων και μεθόδων σε σχεδόν οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή.

 

Είναι ένα κλάδος ο οποίος συνεχώς εξελίσσεται και παρέχει μοναδικές ψηφιακές δυνατότητες στον μαθητή όπως σύγχρονη εκπαίδευση, δηλαδή τη δυνατότητα ο μαθητής να μαθαίνει παράλληλα με τον εκπαιδευτικό στην ψηφιακή τάξη και ασύγχρονη εκπαίδευση μέσω βιντεομαθημάτων και ψηφιακού υλικού.

 

Μην ξεχνάς ότι είναι τόσο ισχυρός κλάδος που σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου παρέχουν εξ’ αποστάσεως υπηρεσίες.

 

Ενδέχεται μάλιστα να έχουν στο μέλλον αποκλειστικά ψηφιακή δομή!

#4 Γιατί η ταχύτητα του ίντερνετ συνεχώς αναβαθμίζεται

 

Πόσες φορές ήθελες να συνδεθείς στο ίντερνετ και η σύνδεση ήταν κομμένη ή χαμηλή; Σίγουρα αν κατοικείς σε νησί το έχεις αντιμετωπίσει πολλές φορές.

 

Ωστόσο η αναβάθμιση της ταχύτητας του ίντερνετ είναι δεδομένη. Ήδη έχουν ξεκινήσει να περνιούνται οπτικές ίνες σε πολλά νησιά.

 

Με τις οπτικές ίνες μπορείς να πιάνεις ταχύτητες υψηλότερες των 100mbps. Είναι ταχύτητες που σου επιτρέπουν να συνδέεσαι στα διαδικτυακά μαθήματα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

#5 Γιατί η e-Noesis σου προσφέρει ότι χρειάζεσαι

Η e-Noesis ιδρύθηκε το 2018 με τα ιδρυτικά της μέλη να δραστηριοποιούνται στον χώρο της on-line εκπαίδευσης εδώ και μια δεκαετία.

 

Η πρώτη διαδικτυακή εμπειρία στην εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με μαθητές από την Κρήτη και τις Κυκλάδες, καθώς η ανάγκη για αναζήτηση καθηγητών προϋπήρχε από τότε.

 

Οι ανάγκες των κατοίκων των νησιών στην εκπαίδευση αποτέλεσαν έναν από τους βασικούς παράγοντες της ίδρυσής μας.

 

Έκτοτε συνεργαζόμαστε με μαθητές που κατοικούν σε οποιαδήποτε νησιά της Ελλάδος, παρέχοντας υψηλή τεχνογνωσία και ένα πρόγραμμα σπουδών που εγγυάται την σωστή προετοιμασία μέχρι το τέλος της διαδρομής, τις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Εάν λοιπόν επιθυμείς να προετοιμαστείς κατάλληλα από τις πρώτες κιόλας τάξεις του γυμνασίου και να διεκδικήσεις ισάξια μια θέση στα ελληνικά πανεπιστήμια, φρόντισε να ξεκινήσεις την προετοιμασία σου σωστά και έγκαιρα, χωρίς χρονοτριβές για τις οποίες δεν έχεις καμία ευθύνη!

 

Επίλεξε την online εκπαίδευση με την στήριξη της e-Noesis!

Floating Review Template1
4.9/5